byMERCUUR

byMercuur is een familiebedrijf. Wij ontwerpen en produceren onze meubelen zowel op maat als in serie. Wij zijn onafhankelijk in die zin dat we niet gebonden zijn aan welke andere zaak, stroming of stijl dan ook. Dat geeft ons de vrijheid in te spelen op steeds nieuwe ideeën, kansen en mogelijkheden en tevens vast te houden aan dat wat we zelf goed en mooi vinden.

Qua ontwerpen streven wij het maximale na op minimalistisch niveau. In ons bedrijf stopt de creativiteit niet na de ontwerpfase. Wij blijven vormgeven tot de laatste stap in het productieproces is voltooid. Innovativiteit, enthousiasme, vakmanschap en materialenkennis zijn allemaal even belangrijk en kenmerkend voor onze manier van werken.

Opvallend detail van onze ambachtelijkheid is onze manier van slijpen. Veel van onze meubels of het nu om een lamp, bank of tafel gaat hebben frames van vierkant metaal, meestal roestvast staal (rvs) of aluminium. Dankzij een door Jort Mercuur ontwikkelde slijptechniek zijn wij in staat om frames en bladen naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Mede hierdoor en omdat wij ook de rest van het productieproces voor onze rekening nemen, zien onze meubelen er uit zoals ze bedoeld zijn: strak, tijdloos en perfect afgewerkt.

PROJECTEN

bankje-1_klein.jpg
MEUBEL BELVÉDÈRE

Voor museum Belvédère ontwierp en ontwikkelde Jort Mercuur de serie Meubel Belvédère (MB).

Lees verder →

tirza_proj_groot.jpg
TIRZA

De TIRZA bijzettafel voeren wij standaard uit in gezoet Belgisch hardsteen of in gezoet Bianco Carrara. In overleg kunt u ook voor een ander topblad kiezen.

Lees verder →

eko_groot.jpg
RIVIËRA ECOHAARD

Jort Mercuur ontwikkelde een totaal nieuwe visie op vuur in een interieur.

Lees verder →