MEUBEL BELVÉDÈRE

Voor museum Belvédère ontwierp en ontwikkelde Jort Mercuur de serie Meubel Belvédère (MB).

MUSEUM BELVÉDÈRE
De collectie meubelen die we hebben ontworpen en geproduceerd voor museum Belvédère is een goed voorbeeld van onze manier van werken op projectbasis. Museum Belvédère is een museum in Friesland voor moderne en hedendaagse kunst. Eerde Schippers is de architect van het gebouw en van hem nam By Mercuur de opdracht aan, om voor dit project de meubelen te ontwerpen en produceren.

INSPIRATIE
Bij het ontwerpen en ontwikkelen van de meubelen voor het museum zijn de zwarte 03 stoelen van de Belgische ontwerper Maarten van Severen een inspiratiebron geweest. In het museumrestaurant staan deze stoelen bij onze tafels.

UITVOERING
Voor de uitvoering van de tafels, banken en lampen heeft Jort Mercuur gekozen voor aluminium, voorzien van een poedercoating met een fijne structuur. Aluminium heeft als voordeel dat het licht is, waardoor de tafels gemakkelijk te verplaatsen zijn. Doordat blad en frame naadloos aansluiten, lijken de tafels uit één stuk te bestaan, dat geeft in het museum en restaurant een rustige uitstraling. Meubels, kunst en gebouw vormen een logisch geheel.

LEESTAFELS
De leestafels zijn extra breed en voorzien van lampen, waarbij Jort de bedrading onzichtbaar is weggewerkt in het frame. In de leestafels hebben wij door Octo-Plus hetzelfde hout laten verwerken dat ook op de museumvloer ligt. In de vergaderruimte staat een extra grote tafel van 420 x 128 cm. Het blad is gemaakt van MDF met een teakfineer en vervaardigd door Octo-Plus.

TECHNISCHE GEGEVENS
In het museum zijn alle tafels, banken en lampen gespoten in de kleur zwart (RAL 9005), op de directeurstafel na, die knalgeel is (RAL1003).

Op dit moment is de MB in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. De frames zijn voorzien van een coating die naadloos overgaat in de kleur van het keramische blad.

Aansluitend op de restaurantmeubels voeren we de MB ook uit in een Belvédèremini's.

PROJECTEN

tirza_klein.jpg
TIRZA

De TIRZA bijzettafel voeren wij standaard uit in gezoet Belgisch hardsteen of in gezoet Bianco Carrara. In overleg kunt u ook voor een ander topblad kiezen.

Lees verder →

small_haard.jpg
RIVIËRA ECOHAARD

Jort Mercuur ontwikkelde een totaal nieuwe visie op vuur in een interieur.

Lees verder →